Aquests dies hem llegit que Messi no es queda al FCB per problemes amb el límit salarial de la LFP: mentida o mitja veritat. També hem llegit que gràcies a que Piqué es redueix el seu salari el FCB ha pogut inscriure altres jugadors: més mentides o més veritats parcials.

El límit salarial existeix a la LFP però no funciona tant fàcilment com per justificar la marxa de Messi o la baixa de sou de Piqué. No. La normativa que regula el límit salarial la pot llegir tothom, i no és fàcil per poder entendre, però en tot cas és clar que un jugador no pot abaixar-se el salari quan vol per poder “ajudar” a una inscripció d’altres jugadors, ja que va en contra dels articles 38 i 39 de la Norma per Elaborar el Pressupost (LEP).

Tampoc és real que un jugador franquícia com Messi que va acabar contracte el 30 de juny de 2021 hagi estat gairebé 5 setmanes a Copa Amèrica i que abans que ell el FCB hagi fitxat Agüero, Depay, Emerson i Eric Garcia. No tenim que confondre fitxar jugadors sense pagar traspàs amb fitxar 4 jugadors que ocupen límit salarial que posteriorment provoca que Messi no tingui espai salarial.

Com a conclusió podem dir que si veritablement el conjunt blaugrana hagués volgut renovar el jugador Messi el més lògic des del punt de vista pressupostari hauria estat no incorporar els quatre jugadors que ha incorporat abans de renovar Messi. Tothom pot arribar a les conclusions que vulgui però és indiscutible que quan ocupes espai salarial amb el jugador Agüero que pot jugar a la mateixa posició que Messi és evident que ja pensaves en no renovar el Messi,  qui probablement ja tenia un acord amb l’equip de París des de fa un any quan va enviar el  burofax l’estiu del 2020 comunicant que marxava.

David Peña i Nofuentes a l´Estadi del CF Reus Deportiu

El nostre advocat David Peña i Nofuentes a l´Estadi de CF Reus Deportiu