David Peña i Nofuentes a l´Estadi del CF Reus Deportiu

El nostre advocat David Peña i Nofuentes a l´Estadi de CF Reus Deportiu

El nostre despatx professional sempre hi és al costat dels jugadors, i especialment dels més necessitats, que són els que militen a a Segona “B” i Tercera. Aquestes dues categories tenen entre 2.244 jugadors la Segona “B” i 7.920 jugadors a Tercera Divisió però curiosament són categories qualificades com a NO PROFESSIONALS. El Reglament General de la RFEF i altres normatives consideren que aquestes categories no professionals no han de tenir els mateixos drets que les categories professionals, organitzades per LA LIGA (1a i 2a Divisió, amb 44 equips, i un total de 1.050 jugadors). És a dir, si sumem els jugadors totals tenim 11.214 dels quals únicament 1.050 jugadors (0, 93 % de jugadors) únicament són els quals poden disputar les categories professionals de 1a i 2a.

CLAUS:  Tot seguit posem de manifest quines són les claus i preguntes fonamentals que mai ningú es fa, però que tothom veu i considera indispensable per intentar millorar l´actual escenari del sector del futbol i dels seus futbolistes, i que passem a enumerar:

1a.- Per què únicament el 0, 93 % de jugadors poden jugar categories professionals?

2n.- Per què els jugadors que juguen categories professionals no es mobilitzen per canviar aquest panorama?, 3a.- Què diu el Sindicat AFE que és el Sindicat majoritari?

4ª.- Per quin motiu la Segona Divisió “B” únicament té un conveni col·lectiu de l´any 1989?

5ª.- Per què la Tercera Divisió amb 7.920 jugadors mai ha tingut un conveni col·lectiu?

6ª.- Saben els jugadors com d´important és tenir un conveni col·lectiu?

 7a.- Fins quan la RFEF seguirà fomentant la precarietat laboral de 2a B i 3a Divisió?

8a.- Per què RFEF i l’AFE al setembre de 2020 es van negar a crear un conveni col·lectiu per a Segona “B” per a la temporada 2020/2021?

Aquestes preguntes claus segueixen sense resposta, i el més greu és que molts directius del sector del futbol de Segona “B” i Tercera tenen el cap perdut mirant a una categoria que l´estiu passat portava el nom de “SEGONA B PRO”, però que evidentment mai existirà, ja que qualsevol categoria professional  únicament pot ser organitzada per LA LIGA i mai per la RFEF, mentre la RFEF segueix omplint-se les butxaques amb els partits de la selecció estatal, la Copa del Rei, i la Supercopa, però segueix sense donar solucions econòmiques els clubs que militen a Segona “B” i Tercera Divisió, i per tant, la misèria econòmica segueix vigent pel 99 % dels futbolistes, mentre que menys de l´1 % sí que tenen drets econòmics garantits per disputar LA LIGA de 1a i 2a Divisió.