Pàgina inicial/Uncategorized @ca/1988 – 2018 : 30 anys més tard del “Motí de l´Hotel Hesperia”

1988 – 2018 : 30 anys més tard del “Motí de l´Hotel Hesperia”

El 28 d’abril de 1988 representa un episodi històric de màxima importància. En aquesta data la plantilla del primer equip del FC Barcelona, que feia menys d’un mes que havia aconseguit el títol de Copa del Rei, va decidir reunir-se al citat hotel, amb la finalitat d’exposar un comunicat sobre l’actuació del club de futbol pel qual treballen el qual es negava a abonar els impostos i les multes derivades d’actuacions d’inspecció de l’Agència Tributària que aquella temporada 1987/88 va iniciar una sèrie d’inspeccions a les declaracions fiscals de jugadors com Schuster, i van veure que entre el que declarava el jugador i el que declarava el club existia un important desquadrament.

El jugador alemany va declarar que guanyava 25 milions de pessetes, i aquí es va detectar una irregularitat per l’Agència Tributària que va afectar a la totalitat de jugadors de la primera plantilla, i això derivada de la gestió dels drets d’imatge, i la baixa retenció fiscal que duia a terme el club blaugrana.

El comunicat contenia 7 punts i en ells es feia al·lusió als següents aspectes que citem de forma resumida:

1.- Que la plantilla estava unida;

2.- Que la plantilla havia perdut la confiança en el President Núñez;

3.- Que el President Núñez no havia complert els compromisos pactats;

4.- Que el President Núñez provocava la ruptura entre l’afició i la plantilla;

5.- Que el President Núñez portava 3 mesos sense parlar amb els jugadors de la primera plantilla ni tampoc els va felicitar pel títol de Copa del Rei obtingut al març de 1988;

6.- Que el President no comptava amb la seva Junta Directiva;

7.- La pretensió de recuperar la serietat del club històric i dels seus valors com a identificadors de la idiosincràsia del poble català.

Com podem veure el comunicat no feia esment als problemes amb l’Agència Tributària, perquè el que realment va molestar als jugadors blaugranes era que el President Núñez no volgués saber gens dels problemes fiscals personals de cada jugador, mentre que Mendoza com a President del Reial Madrid sí que estava al dia del pagament d’impostos així com en la gestió diària de la primera plantilla blanca. En aquest sentit, els jugadors internacionals Zubizarreta, Julio Alberto, Alexanco, Víctor Muñoz (qui surt en la fotografia amb l´advocat autor de l´article), Carrasco i alguns altres coincidien habitualment en la selecció amb Butragueño, Michel, Martín Vázquez, Gallego o Camacho i per tant coneixien de primera mà la diferència entre la gestió d’un i un altre club.

A manera de lectura final podem que el FC Barcelona 30 anys després segueix amb problemes legals d’origen tributari (Messi, Mascherano, Neymar…) i sembla no haver après la història viscuda fa 3 dècades.

By |2018-05-19T20:09:04+02:00maig 19th, 2018|Uncategorized @ca|0 Comentaris

About the Author:

Deixeu un comentari